Ad Hitzerd (52) werkt als activiteitenbegeleider op Activiteitencentrum De Poort van Profila Zorg en is beheerder van dierenweiden SamenZó in Puttershoek.

“In 2009 ben ik via de kerk als vrijwilliger bij Profila Zorg terecht gekomen. Het ging toen om het begeleiden van cliënten van woonlocatie Oogstlaan tijdens de kerkdienst. Op dat moment had ik geen werk en het klikte zo met deze doelgroep dat ik als vrijwilliger op De Oogstlaan, activiteitencentrum De Poort en Zorgboerderij Bonaventura van Profila Zorg ben begonnen.” Na een aantal maanden als vrijwilliger is Ad de BBL-opleiding (werkenleren) SPW 4 gaan doen. De carrièreswitch van uitvoerder in de steigerbouw naar activiteitenbegeleider maakte hij nadat hij  na één jaar zijn diploma haalde. “De bewoners hier zijn niet de makkelijkste en toch ga je van ze houden.  Juist omdat het een pittige doelgroep is, is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat zij een doelgerichte dagbesteding hebben. Het mooiste daarin is dat ze dromen hebben en dat jij  ze mag helpen om die daar waar mogelijk uit te laten komen. Dat je een onderdeel mag zijn van hun leven en mag helpen om hun kwaliteit van leven te verbeteren, dat is waar mijn drijfveer iedere dag weer ligt. Het gaat met vallen en opstaan maar ieder stapje in de goede richting geeft me energie.”

Ook sfeer proeven op Activiteitencentrum De Poort en/of woonlocatie Oogstlaan? Laat het ons weten door te mailen naar info.oogstlaan@profilazorg.nl of te bellen naar 030 635 7500.

Team
“Ons team is echt top. We hebben dezelfde passie en versterken elkaar in de positieve zin van het woord. Zelf ben ik praktisch opgeleid, waardoor ik sommige onderdelen van het werk minder goed begrijp dan de meer theoretisch opgeleide collega’s. Ik ben dankbaar voor de ondersteuning die ik hierbij krijg vanuit het team. We vullen elkaar zo mooi aan.” Ad heeft een oplossingsgerichte mindset, zodat de focus altijd ligt op wat het beste is voor de cliënt in zijn of haar situatie. “Ik geloof dat er altijd mogelijkheden zijn en dat ieder mens verder kan groeien, ook al zijn het kleine stapjes.”


Identiteit
“Dat je je geloof in God mag uitdragen in je werk en je hierover kunt praten met collega’s vind ik heel bijzonder. ” Iedere dag wordt er tijdens een dagopening een  stukje uit een dagboek voor mensen met een licht verstandelijke beperking  gelezen. Hier wordt met de cliënten over nagepraat en daarna wordt de dag met gebed begonnen. “De liefde die ik van Jezus heb gekregen, dat ik dat uit mag dragen dat Hij voor iedereen die liefde heeft: dat is volgens mij van grote meerwaarde voor de zorg die wij leveren."

Interesse? Klik hier voor onze vacatures