Jennifer Aletoe (43) werkt als zorgbegeleider op woonvoorziening Arcadia in Rotterdam-Hillegersberg. “Elke dienst hier is anders. De ene dag is het super druk en hectisch en een dag later juist heel rustig en gezellig. Dat maakt het juist zo leuk!”

De diversiteit van de bewoners spreekt Jennifer aan. “De mensen die hier wonen zijn enorm verschillend. De een heeft veel aandacht nodig, de ander minder. De een is een echte lolbroek en de ander speelt liever rustig samen een spelletje. Ik houd er van om deze mensen te helpen en begeleiden op een manier die bij hen past en om hen zo op weg te helpen.”

Dit maakt mijn dag

In de zorg draaien de meeste mensen onregelmatige diensten; soms een aantal dagen achter elkaar en dan weer een aantal dagen niet. “Als ik na een paar dagen vrij weer op de groep kom en de bewoners ontvangen je met: “Hé Jennifer, je bent er weer. We hebben je gemist!”, dan maakt dat mijn dag. Hoe moe ik – als moeder van vier – ook ben: Als ik hier kom, ben ik weer blij.”

Bemoedigen

“Ons team is heel zorgzaam. Er is altijd ruimte voor een praatje en iedereen is heel open naar elkaar. Dat we allemaal goed op elkaar ingespeeld zijn en elkaars kracht kennen, is ook tot groot voordeel in ons werk.” Bij Profila Zorg staat de christelijke identiteit van de medewerkers hoog in het vaandel. “Als een collega of cliënt een bemoedigend woord nodig heeft, ben ik er graag voor hem en als ze er voor open staan bid ik ook voor hen. Veel cliënten hebben een negatief zelfbeeld en ik herinner hen er dan graag aan dat ze een parel in Gods hand zijn.”

Christelijke identiteit

De cliënten op Arcadia zijn niet allemaal christen en dat hoeft ook niet. Iedereen is welkom, ongeacht de geloofsovertuiging. “Wel is het belangrijk dat zij respecteren dat wij christen zijn. Voor en na het eten wordt er met elkaar gebeden en bijvoorbeeld op de dagbesteding wordt geopend met een verhaal uit de Bijbel, op zo’n manier dat het voor de bewoners begrijpelijk is.”

Betrokkenheid

Jennifer hecht veel waarde aan de band die je met sommige cliënten opbouwt door naast hen te staan, op mooie maar ook pittige momenten. “Een paar jaar geleden was ik persoonlijk begeleider van iemand die zwanger werd en besloot de zwangerschap af te breken. Vanaf het begin af aan heb ik haar hierin begeleid. Omdat ik hiervoor zelf niet zou kiezen, ben ik bij de uiteindelijke ingreep niet aanwezig geweest, maar heb ik haar daarna wel opgehaald en haar verder begeleid. Inmiddels woont ze al een tijd begeleid zelfstandig – ook binnen Profila Zorg. Pas belde ze mij op en nodigde ze mij uit voor haar verjaardag. Aan dit soort dingen merk je dat de betrokkenheid echt wordt gewaardeerd.”

Op weg helpen

Zo zijn er meer cliënten die Jennifer bijblijven. “Vorig jaar werd een van onze cliënten hier zwanger en zij besloot het kindje te houden. Tot aan de bevalling hebben wij haar begeleid. Omdat er niet direct een plek was waar zij samen met haar kindje kon wonen, is het kindje tijdelijk bij een pleeggezin geplaatst. In die periode kon ze haar kindje wekelijks zien. Vlak voordat het kindje vier maanden was, zijn ze samen in een moeder-kindhuis gaan wonen. Met een collega en twee cliënten zijn we pas bij haar op bezoek geweest. Als je dan ziet hoe goed ze het doet als moeder en dat het ook zo goed gaat met het kindje, dan is dat iets dat me altijd bij zal blijven.”

Interesse? Klik hier voor onze vacatures

 

Collega worden van Jennifer?

Reageer op één van de onderstaande vacatures en word de directe collega van Jennifer.

 • Profila Zorg
 • Kom jij ons team versterken?
 • Keyenburg, Robijn
 • MBO 3, MBO 4
 • Profila Zorg
 • Kom jij ons versterken?
 • Fivelzorg
 • MBO 3, MBO 4
 • Profila Zorg
 • Enthousiaste en flexibele groepswerker gezocht!
 • 't Harde
 • MBO 3