Maartje (21) volgde de opleiding MBO-maatschappelijk werk (niveau 4).  Via een vacaturebank op internet vond ze vorig jaar vacatures bij een aantal locaties van Profila Zorg, een voor haar toen nog onbekende organisatie. Ze solliciteerde naar de functie van persoonlijk begeleider bij woonlocatie Arcadia in Rotterdam-Hillegersberg. Maartje: “Ik heb nog geen moment spijt gehad.”

Geen ‘handje vasthouden’

Sommige mensen denken te weten dat het werken in de gehandicaptensector niet leuk is. “Ik dacht dat werken met mensen met een verstandelijke beperking absoluut niets voor mij was. Daar ben ik helemaal van teruggekomen. De bewoners zijn zo vol leven en vol vragen! Ze staan veel meer dan anderen stil bij de kleine dingen in het leven en hebben zoveel meer in hun mars dan sommigen denken. Het is echt geen kwestie van ‘handje vasthouden’; ik mag ze helpen om stappen te zetten waardoor ze soms net iets meer zelfstandig kunnen leven. Sommige bewoners groeien na verloop van tijd zelfs toe naar zelfstandig wonen met begeleiding aan huis!”

Echte interesse

Maartje is heel enthousiast over het team waar ze deel van uitmaakt. “We hebben een super team. Iedereen staat altijd voor de ander klaar; er wordt gevraagd hoe je dag was, collega’s onthouden het en vragen er nog eens naar als er iets bij je heeft gespeeld, er wordt naar je geluisterd. Het is er is échte interesse.” Ook vindt Maartje het prettig dat het heel duidelijk is wat er van haar verwacht wordt. “Mij wordt de tijd gegund om dingen te leren, er is ruimte voor vragen en er is altijd wel iemand die met je wil meekijken als je dat wil.” Ook vindt Maartje het mooi hoe het team samen met elkaar optrekt in de begeleiding van de bewoners. “We werken vanuit ‘één plan, één taak’ en daarbij is er geen onderscheid tussen persoonlijk begeleiders of zorgbegeleiders. We kijken ook om naar elkaars cliënten en geven signalen aan elkaar door.”

Kracht

Maartje was niet specifiek op zoek naar een christelijke organisatie. “Ik vind het wel een meerwaarde hebben. Ik haal kracht uit mijn geloof voor het werk en kan daarover ook gesprekken hebben met collega’s, waardoor ik zelf ook weer verder groei in mijn geloof. Ook lezen we soms uit de bijbel met bewoners die dat willen, op een manier die voor hen begrijpelijk is. En we bidden soms voor elkaar of voor bewoners die daar voor open staan. “

Op de vraag wat er minder leuk is aan deze baan, antwoordt Maartje met een stralende glimlach: “Dat heb ik nog niet ontdekt.”

Interesse in onze vacatures?

Bekijk ze hier

Collega worden van Maartje?

Reageer op één van de onderstaande vacatures en word de directe collega van Maartje.

  • Profila Zorg
  • Een Allround Financiële Functie
  • Houten
  • HBO, MBO 2, MBO 3, MBO 4