Marlies Schakel (20) werkt als persoonlijk begeleider op Activiteitencentrum De Poort in Puttershoek.  “Tijdens mijn studie MMZ (niveau 4) was ik volledig gefocust op de verslavingszorg, waarin ik ook al mijn stages heb doorlopen. De gehandicaptenzorg leek mij toen echt hélemaal niets.” Toen Marlies op haar 18e klaar was met haar studie kon ze gezien de pittige doelgroep in combinatie met haar leeftijd geen baan vinden in de verslavingszorg.

“Tijdens een sollicitatiegesprek bij woonlocatie De Ark, waar ook gedeeltelijk verslavingszorg wordt geboden, gaf de teammanager daar aan dat het gezien mijn leeftijd en nul werkervaring niet handig was om op deze beginnende locatie aan de slag te gaan. Wel wist hij een andere plek voor mij:  Activiteitencentrum De Poort. Ik had werk nodig, dus een dagje meelopen wilde ik wel. Beste keus ooit! Ik was direct verkocht en werk hier nog steeds met veel plezier."

Ook sfeer proeven op Activiteitencentrum De Poort en/of woonlocatie Oogstlaan? Laat het ons weten door te mailen naar info.oogstlaan@profilazorg.nl of bellen naar 030 635 7500.
 

Dankbaar werk

“Het mooie aan werken op De Poort vind ik dat je de mensen echt helpt met nuttige dagbesteding.  Wat mij motiveert is dat je langere tijd in contact bent met cliënten. Je investeert al je aandacht en energie in iemand. Het sociale netwerk van de cliënt is heel klein. Jij betekent dus heel veel voor hen. Ik wil daarin niet zomaar 'de volgende begeleider' zijn die eventjes komt vertellen hoe het moet. Ik wil iemand zijn die naast ze staat en er voor hen is. Iemand die hen onvoorwaardelijk steunt. Je moet je voorstellen dat de cliënten waar wij mee mogen werken niet altijd even makkelijk in de omgang zijn waardoor veel mensen niet met hen overweg kunnen. Sommigen worden echt door de maatschappij uitgekotst. ”
Als begeleider is het iedere dag weer een uitdaging de juiste weg te vinden in de omgang met de cliënten. “Alleen al een simpele high five of een knuffel krijgen aan het einde van de dag - als teken dat de dag goed is afgesloten - maakt dit werk heel dankbaar. “

Bij de invulling van de dagbesteding is ruimte om mee te bewegen met de cliënten. “Zo was het op een dag super mooi weer. Het zonnetje scheen en de cliënten waren niet te motiveren om echt aan de slag te gaan. Toen stelde ik voor om de zon in te gaan. Dus een uurtje later zaten we met een bakje koffie op het terras. Aan de lach op hun gezicht en de twinkeling in hun ogen zag je dat ze hier echt van genoten. Daar doe je het voor!”


Een veelkleurig team

“Op kantoor zitten we met alle collega’s van De Poort en woonlocatie Oogstlaan van Profila Zorg samen. Het is een veelkleurig team en juist dat is onze kracht: iedereen heeft z’n eigen talenten en daarmee vullen we elkaar goed aan. Dat maakt ons team zo sterk denk ik. We kunnen 100% van elkaar op aan. Verder is het heel fijn dat je binnen een christelijk team werkt omdat collega's elkaar begrijpen. Het wederzijds respect is heel groot. En wanneer er (persoonlijke) problemen zijn, kun je die altijd in vertrouwen delen binnen het team. De sfeer onderling is goed en er heerst veel openheid. Wanneer het geloof onderdeel is van je identiteit, is het fijn om dit ook op je werk te kunnen en mogen uitdragen."

Interesse? Klik hier voor onze vacatures