Ruud Hofman (23) werkt als  groeps- en persoonlijk begeleider op woonlocatie Oogstlaan in Puttershoek. Daarnaast regelt hij als teamrolhouder Facilitair ook technische zaken in het gebouw. “Ik vind het erg leuk dat je naast begeleiding ook een teamrol kunt pakken die past bij jouw karakter en talenten, aangezien we met zelfregelende teams werken De combinatie van zorg en techniek is voor mij heel leuk, gezien de bouwervaring  die ik heb opgedaan tijdens stages en vakantiewerk.”

Solliciteren vanuit Zuid-Afrika

Omdat er na het afronden van zijn opleiding Sociaal Agogisch Werk weinig zorgvacatures waren, ging Ruud  vanuit de Bijbelschool twee maanden naar Zuid-Afrika om met straatkinderen te werken. Met de slechte internetverbinding die daar was, struinde hij heel wat vacatures af en kwam hij uiteindelijk een mooie vacature bij Oogstlaan tegen. “In die tijd had ik mailcontact met Oogstlaan en zodra ik in Nederland terug kwam, startte de sollicitatieprocedure. Na een paar dagen meelopen was ik verkocht."

Meer weten over werken op Oogstlaan? Kom woensdag 13 maart tussen 16.00 en 20.00 uur speeddaten met medewerkers van Oogstlaan.
Klik hier voor meer informatie.

 

Uitdagende doelgroep

“Wat ikzelf aantrekkelijk vind aan werken op de Oogstlaan is de pittige doelgroep. Doordat er veel actie is, wordt het niet snel saai. Er zijn iedere dag weer nieuwe uitdagingen en je maakt van alles mee. Het persoonlijk begeleider-schap is voor Ruud van grote meerwaarde omdat hij hierdoor ook praktisch iets voor de cliënten kan betekenen, door dingen voor en met hen te regelen.

Robuust team

Ruud kan goed opschieten met zijn collega’s. “Om hier te werken, is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. De meeste persoonlijkheden zijn dan ook direct, redelijk robuust en soms ook wel dominant. De christelijke identiteit ligt er niet per se bovenop maar in de persoonlijke sfeer komt dit wel naar voren. Het team heeft een flinke dosis humor en dat moet ook wel gezien de pittige doelgroep en de  moeilijke dingen die we hier soms met elkaar meemaken. Er zijn momenten dat je er even alleen voor staat en dat kan best wel even spannend zijn. Soms raakt iemand echt buiten zichzelf en dan  vliegt er van alles door de lucht. Dat maakt indruk, net als momenten waarop mensen het bijvoorbeeld niet meer zien zitten.”

Betrouwbare factor

“Veel cliënten zijn in het verleden fors beschadigd. Ik wil voor hen de betrouwbare factor zijn en hen stabiliteit en veiligheid bieden. Dat is denk ik wel het belangrijkste waar ik naar streef. Als je dat kunt bieden, dat iemand rustig en kalm bij je wordt… Dat vind ik écht mooi!
En zo heeft iedere collega een andere rol voor de cliënten. Met de één kunnen ze keihard lachen en een ander regelt weer praktische zaken voor ze.”

Interesse? Klik hier voor onze vacatures

Collega worden van Ruud?

Reageer op één van de onderstaande vacatures en word de directe collega van Ruud.

  • Profila Zorg
  • Een Allround Financiële Functie
  • Houten
  • HBO, MBO 2, MBO 3, MBO 4