“Geen dag is hetzelfde, er gebeurt altijd wat; zowel mooie als minder mooie dingen. Dit maakt werken op Oogstlaan een uitdaging en daarom is het belangrijk dat het personeel stevig in de schoenen staat. Je moet wel wat in je mars hebben om hier overeind te blijven. We leveren zeer intensieve begeleiding en het kan niet anders dan dat je heel intensief samenwerkt met je collega’s. Het is dus belangrijk dat je goed met elkaar overweg kunt. Gelukkig is de onderlinge band hecht, juist ook door wat je meemaakt met elkaar. We bouwen ook  aan de relatie met elkaar en de cliënten door het organiseren van leuke uitjes, zoals karten, lasergamen of zwemmen.”

Uniek

Wat Oogstlaan uniek maakt, is de complexe doelgroep in combinatie met de ligging. De ligging in een woonwijk in het rustieke Puttershoek maakt dat er minder prikkels van buitenaf zijn voor de cliënten. Bij de Oogstlaan werken meer mannen dan vrouwen; dit zie je niet zo vaak in de zorg. Jaimy: “Dit is toevallig zo gelopen en het is zeker geen doel op zich: ieder is welkom. Juist veelzijdigheid geeft een team meerwaarde.”
De bewoners hebben een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische, justitiële, verslavings- of medische problematiek. Jaimy: “Dat een kleine, identiteitsgebonden organisatie als Profila Zorg deze doelgroep bedient, is uniek in zorgland. Het maakt dat we sneller ‘out of the box’ en dus creatiever denken. Ons doel is een optimale kwaliteit van leven voor onze cliënten, ondanks de complexe problematiek. Om daaraan te werken: dat is topsport!”

Senior begeleider

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Jaimy via een vakantiebaan op woonlocatie Oogstlaan het team is ingerold. Hiervoor werkte hij als groepsbegeleider en persoonlijk begeleider. Jaimy: “Ik ben senior begeleider en ben bezig met overkoepelende zaken voor het team zoals planning, personeel en financiën. Om het cliëntcontact en de feeling met de werkvloer te behouden, draai ik net als mijn teamgenoten onregelmatige diensten mee. De doelgroep is en blijft ontzettend leuk en boeiend.”

Identiteit

“De gedeelde christelijke identiteit maakt dat we als collega’s gemeenschappelijke waarden hebben. Naast het waarborgen van de veiligheid, zie ik respect voor de medemens, naastenliefde en passie terug in het handelen van mijn collega’s. Dat zijn aspecten die lang niet altijd vanzelfsprekend zijn. En het mooie is dat onze cliënten heel gevoelig zijn hiervoor. Als zij zien dat onze intenties gemeend zijn, roept dat wederkerigheid op en dat versterkt het contact met hen.”

 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag van Jaimy eruit? 

"Ik begin de dag met een kop koffie en lees de updates van de behandelend arts en orthopedagoog van de cliënten. Een van m'n cliënten komt langs, het gaat niet lekker. Ik heb een gesprek over wat hem bezighoudt. Ik geef wat tips en maak afspraken. Ik wandel nog even langs de tuin, waar de rest van de groep bezig is. Ik check medicijnen en overleg met de betrokken psychiater. Daarna is er koffie, samen met m'n collega’s en cliënten.

Daarna loop ik naar een cliënt die 's morgens wat stil was. Tijdens een spelletje probeer ik te ontdekken wat er aan de hand is. Uiteraard vraagt dit een begeleidingsstijl waarbij je zoekt naar de mogelijkheden van de bewoner en daarbij ook rekening houdt met zijn beperkingen en verslaving. De lunch verloopt onrustig. De bewoners dagen je uit om creatief te werken, stevig in je schoenen te staan, maar ook om richtingwijzers te zijn naar ander gedrag.

’s Middags is er eerst een overleg met de zorgbegeleider en bel ik met mijn contactpersoon bij de dagbesteding van cliënten. Daarna wordt er in de tuin gewerkt. Ik ben erbij en werk samen met de cliënten lekker verder aan de moestuin. Fijn om samen de handen uit de mouwen te steken. Het doel van de begeleiding is dat je de zelfredzaamheid van bewoners bevordert.

Om 15 uur moet ik even weg: een van mijn cliënten zit in een reïntegratietraject en werkt bij een lunchroom. Ik heb een afspraak met zijn begeleider. Als ik terugkom, is m'n collega er al. Ik draag over en ga naar huis."

Collega worden van Jaimy?

Reageer op één van deze top 3 best passende vacatures en wordt de directe collega van Jaimy.

 • Profila Zorg
 • Ben jij een ervaren psycholoog of orthopedagoog met oog voor kwetsbaren in onze samenleving?
 • Puttershoek
 • WO
 • Profila Zorg
 • Een flexibele baan met waardering!
 • Rotterdam
 • HBO, MBO 3, MBO 4, WO
 • Profila Zorg
 • Geen passende vacature? Stuur ons een open sollicitatie.
 • Heel Nederland
 • HBO, MBO 3, MBO 4, Studerend, WO